Kopiera länk

PrivatInspiration & trenderTips & Råd

Därför ska du välja en vägghängd toalett

Toaletten hamnar ofta lite i skymundan när det kommer till badrumsrenovering. Om installatören inte föreslår en vägghängd toalett är det många som inte ens överväger tanken – förrän badrummet är klart och det är för sent att ändra sig. Här är 3 skäl att välja vägghängt.

Design

Uttrycket i badrummet blir lättare och luftigare. Dessutom kan du välja en spolplatta som matchar övrig inredning i badrummet och som på så sätt blir en elegant detalj.

Utrymme

Med cisternen inbyggd i väggen, syns bara WC-skålen och du spar golvyta.

Rengöring

Badrummet blir enklare att rengöra – både golvet och själva toaletten.

Var är cisternen?

Med cisternen gömd och inbyggd bakom väggen syns bara spolplattan. Det är modellen på inbyggnaden som i sin tur bestämmer vilka spolplattor som kan användas. Ofta finns ett brett utbud för att du ska kunna matcha spolplattan med övrig inredning i badrummet. Viktigast är att välja en inbyggnadsfixtur av hög kvalitet och med låg vattenförbrukning. En är Geberit Duofix, som har installerats i miljontals hem världen över. Duofix har en plastcistern som är gjuten i ett stycke varför risken för vattenläckage är minimal, något som många annars oroar sig för när det kommer till valet mellan en golvstående och vägghängd toalett.

Håller en vägghängd toalett lika länge som en golvstående?

Det korta svaret är ja, om du väljer en inbyggnadsfixtur av hög kvalitet. Det är också viktigt att satsa på en toalett som kan repareras om något skulle gå fel. Därför är det extra tryggt att välja en lokalproducerad toalett, som är anpassad efter svenska förhållanden. Ifö Spira eller Ifö Spira Art är två utmärkta val som är både eleganta och Rimfree, vilket innebär att de inte har den spolkant som annars samlar smuts och bakterier och är så svår att rengöra. Att välja lokalt producerade produkter är som bekant även bra för miljön. Och nej, en vägghängd toalett kan inte ramla ner. Internationell standard slår fast att den måste klara en belastning på minst 400 kilo, vilket motsvarar vikten av en vuxen isbjörn. Så slå dig lugnt ner på din vägghängda toalett och se dig omkring i ditt nyrenoverade badrum. Det kommer att tjäna dig väl under många år framöver.

 

 

Geberit produkttips