Kopiera länk

FöretagLokaler & Fastigheter

Miljömärkt kontorshus i ett av Europas främsta teknikkluster

COMFORT PROJEKTRÖR VÄST – PIREN 2. Piren 2 är en av Skanskas senaste profilbyggnader i Göteborg. Det miljömärkta kontorshuset ligger i ett av Europas främsta teknikkluster och är nytt huvudkontor för Volvo Cars och Autolivs samägda bolag Zenuity.

På Lindholmen i Göteborg ligger en 9000 kvadratmeter stor kontorsbyggnad som började byggas hösten 2015 av Skanska Fastigheter och togs i bruk sommaren 2018. Hyresgäst är Zenuity som utvecklar mjukvara för självkörande fordon och avancerade förarstödsystem.

För VS-entreprenaden anlitade Skanska Fastigheter Comfort-medlemmen Projektrör Väst. Deras stora erfarenhet gör företaget till en flitigt anlitad partner vid bland annat ny- och ombyggnation. I entreprenaden ingick samtliga rörarbeten, all projektering och hyresgästanpassningar.

– Vi gjorde tidigare projektet Park49, som var nominerat till årets bygge 2017, för Skanska. De var nöjda med vårt samarbete och därför fick vi förtroendet att vara med även på Piren2, säger Stefan Johansson, ägare till Projektrör Väst.

Piren2 består av en byggnad på nio våningar varav ett våningsplan är under marken. Kontorshuset är certifierat enligt det internationella miljösystemet LEED och stort fokus har legat på energiförbrukning och hållbara materialval.

– Samtliga blandare är LEED-anpassade och det är beröringsfria blandare i toaletter. Alla pumpar är Grundfos Magna 3 med hög energieffektivitet. Det är monterat IMI Eclipse ventiler och det är fjärrvärme och fjärrkyla, säger Stefan Johansson.

Och tillägger:

– Vi har lagt ner mycket tid på utförande, snygga och genomtänkta installationer.

1800 certifierade montörer – det här är Comfortkedjan