Kopiera länk

FöretagReportage & guider

Missa inte inredningsdetaljen som kan öka din intjäning

Vi fick en pratstund med Jonas Brännhult, Försäljningschef för Purus AB, ett företag som har varit verksamt sedan 1945 och idag är en av Skandinaviens ledande tillverkare av produkter för badrum och kök. De huvudsakliga produktsegmenten är golvbrunnar, golvrännor, inomhusavlopp, rostfri inredning och rostfri sanitet. Purus ingår i BLS Industries, en familjeägd koncern inom VVS-branschen där all tillverkning sker i egen regi i Sverige.

Vilket är Purus framgångskoncept?

− Jag skulle vilja säga att vår starka ställning på den nordiska marknaden är ett resultat av pålitliga produkter, nytänkande och en kundsupport som är en av marknadens bästa. Stöter man som installatör på kluriga förutsättningar ute på ett bygge, kan man alltid ringa oss.

Vi är idag marknadsledande inom tillverkning av golvbrunnar i Sverige. Varje vecka lämnar tusentals golvbrunnar och VVS-tillbehör våra fabriker i Ystad och Smålandsstenar, vilket gör Purus störst på golvbrunnar i Skandinavien.

Vilka produkter är särskilt intressanta för badrumsrenoveringar och större projekt?

− Våra designbrunnar, framför allt nya modellen Purus PRO Line, är exempel på hur kreativitet och utveckling kan förändra något vi tidigare tog för givet. De väggnära golvbrunnarna har lika pålitlig teknik, kvalitet och funktion som våra traditionella golvbrunnar, men är enklare att placera och skapa ett bra fall till. Vi ser också att de tillför mervärde i form av design, som ger större utrymme för en personlig inredningsstil.

repoage o guider - golbrunn imagenkgkv.png reportage o guider - golvbrunn imageeyp2.png

Purus PRO Line till vänster och Purus Corner till höger, båda med trendigt mattsvart sil.

Varför ska man välja en väggnära brunn?

− Med Purus Line designgolvbrunnar slipper du stå på golvbrunnen när du duschar och kan välja samma stora klinkerplattor i duschen som i resten av badrummet. Det ger större valfrihet vid valet av plattor med ett ensidigt fall i duschen.

Dessutom kan du som butiksägare eller installatör tjäna mer pengar på att få konsumenten att uppgradera till en designbrunn. En väggnära designgolvbrunn kostar i runt 10 000 kr för en konsument jämfört med cirka 1 000 för en traditionell golvbrunn. Du tjänar mer på att sälja in/installera en designgolvbrunn, jämfört med en vanlig plastbrunn. Och du får också en nöjdare kund med ett bättre slutresultat på ditt arbete.

repotage o guider - imageq0tp.png

Den diskreta golvbrunnen heter Purus PRO Line Premium, där samma platta som lagts på golvet har monterats på ramen som döljer golvbrunnen.

reportage o guider - golvbrunn imagedii1b.png

Hur kommer det sig att en traditionell golvbrunn mitt på golvet fortfarande i princip säljs som standard?

− Det händer att konsumenter hör av sig till oss och frågar varför deras installatör inte vill montera en Purus Line hos dem, utan förordar en standardbrunn. Konsumenten undrar om Line inte är en godkänd lösning. Vi lanserade vår första Line och Corner-brunn för femton år sedan och de är självklart typgodkända. Sedan 2008 finns tydliga branschregler för väggnära monterade golvbrunnar.

Våra undersökningar pekar snarare på att installatörer tvekar för att de inte har erfarenhet av att göra installationsjobb på modernare modeller. De upplever ofta att det är lättare att bara köra på en de är vana vid och montera en standardbrunn. Tyvärr blir konsumenten som vill ha en snyggare lösning, och är villig att betala extra för den, frustrerad när hans eller hennes önskemål inte möts.

Hur kan Purus hjälpa inredningsintresserade konsumenter?

− Våra säljare utbildar kontinuerligt installatörer och återförsäljare som inte är så van vid väggnära installationer. Oftast blir de glatt överraskade över hur enkelt dessa går att sätta. För att inte tala om hur nöjd plattsättaren och konsumenten blir över det snygga slutresultatet. Att det sen blir ökad intjäning är ju bara en trevlig bieffekt!

Något mer som är värt att tillägga?

− Konsumenterna är beroende av professionell expertis när det gäller VVS-installation. Då är det perfekt med aktörer som Comfort, som både kan göra en 3D-ritning av badrummet och visa olika badrumsmöbler, kakel och blandare, med golvbrunn i matchande finish, så att resultatet blir precis så som de föreställt sig!

Nyfiken på att lära dig mer om Purus PRO Line? Här får du veta mer, kan se installationsfilmen och ta en onlinekurs för att testa dina kunskaper

Utvalt från purus