Kopiera länk

FöretagBostäder

Nya hyresrätter lockar unga och gamla i Rättvik

COMFORT THENANDERS RÖR – KV MANGELN JSB RÄTTVIK. Det kommunala bostadsbolaget Rättviks Fastigheter har låtit bygga 40 nya hyresrätter i centrala Rättvik. Genom att beställa ett koncepthus från JSB har hyran kunnat hållas nere. Comfort-medlemmen Thenanders Rör har stått för VS-installationerna.

Vid korsningen Annikagatan Ågatan ligger kvarteret Mangeln. Fram till 2017 låg här ett över 100 år gammalt trähus, men huset var i dåligt skick och Rättvik i stort behov av nya hyreslägenheter. Därför togs beslutet att skapa en ny hyresfastighet och för att kunna ha låga hyror valde man att bygga ett så kallat koncepthus. Uppdraget gick till JSB som har tagit fram byggmetoder för att hålla nere byggkostnaden. Comfort-kedjan har ett riksavtal med JSB för VS-installationerna och JSB har flera gånger anlitat medlemsföretag i liknande projekt över landet. I det här fallet valde man att vända sig till den lokala entreprenören Thenanders Rör som ingår i Comfort-kedjan.

-          Vi hade absolut nytta av Comforts erfarenhet berättar Hans Lindvall, VD och projektledare på Thenanders Rör. Ju fler projekt som kedjan gör, desto smidigare går arbetet. Alla handlingar är klara och projekteringstiden obefintlig. Vi har haft i snitt tre till fyra montörer på plats, ibland fem stycken.

Den nya fastigheten på fem våningar består av 40 hyreslägenheter, 20 ettor och 20 tvåor, som värms upp av fjärrvärme. I maj 2018 gjöts bottenplattan och ett år senare var allt klart för slutbesiktning. Men även om processen är fintrimmad efter flera liknande projekt, kan det dyka upp överraskningar.

-          Det var från början tänkt att det skulle vara platta på mark. Men marken var inte i bästa skick och man fick gräva sig ner till fast mark, och därmed så bestämde man sig för att göra en källarvåning med källarförråd och UC istället.

Kontakta Comfort Thenanders Rör om du har fler frågor kring projektet.