Se ditt lokala utbud

Kopiera länk

PrivatReportage & guider

Eleganta väggnära golvbrunnar lyfter badrumsupplevelsen

Tidigare sågs golvbrunnen mest som en ren nödvändighet - nu är den en del av inredningen. Höj standarden på ditt badrum med en designgolvbrunn från Purus.

En golvbrunn är en golvbrunn, kanske du tänker. Dess viktigaste uppgift är att leda bort duschvattnet på ett smidigt sätt. Men måste den alltid placeras mitt på golvet, exakt där du ska stå? Och måste den alltid vara så trist att se på? Svaret är Nej, naturligtvis inte! Med en designgolvbrunn kan du skapa ett enhetligt och smakfullt uttryck i hela badrummet.

Designgolvbrunnen – ett smycke i ditt badrum

Purus har kombinerat kreativitet, innovation och en känsla av estetik för att förändra något som vi alla har tagit för givet – golvbrunnen. Vi svenskar vill ofta ha ett tidlöst och stilrent badrum. Så varför nöja sig med en tråkig golvbrunn placerad mitt i golvet?

Designade golvbrunnar är lika pålitliga som de traditionella, men innovativ konstruktion gör att de kan skräddarsys för att matcha resten av inredningen. Hos Comfort kan du välja mellan Purus PRO Line längs med väggen, Purus Corner i hörnet eller Purus Square mitt på golvet om du inte har möjlighet att dra avloppsrören tillräckligt nära rummets väggar. Purus designgolvbrunnar levereras som kompletta, installationsvänliga paket där du kan välja vilken sil du vill ha i blickfånget.

Sätt din personliga prägel på badrummet

Har du installerat en Purus PRO Line, Purus Corner eller Purus Square kan du byta ut silen längre fram, om du till exempelvis vill byta från mässing till mattsvarta detaljer eller känner för ett annat mönster.

Artikel-vagggnara golvbrunn.png Purus pro Line med trendigt mattsvart sil Artikel-vagggnara golvbrunn horn.png Purus Corner även den med trendigt mattsvart sil

Silen kan matchas för att ändra ditt badrums stil. Vill du ha ett trendigt badrum med svarta detaljer? Välj en sil i mattsvart. Föredrar du marmor och mässingsarmaturer? Då föreslår vi en sil i klassisk mässing. För dig som önskar tidlöst rostfria detaljer finns det olika mönster att välja mellan. Flera av Purus modeller finns även att få med silar i Matt vitt, Roséguld eller färgen Onyx.

Vill du ha ett nästan osynligt avlopp?

Visste du att du kan använda golvplatta i stället för avloppssil, så att golvbrunnen smälter in i golvet och blir nästan osynlig? Det ger ett sobert helhetsuttryck och finns att få i flera väggnära modeller; Purus PRO Line i utförandet Premium, Purus Corner eller Square med så kallad Tile Insert. Om du väljer den här lösningen kan du inte byta till sil efteråt, men det vill du förmodligen inte heller förrän du samtidigt byter golvbeläggning.

Artikel-vaggnara golvbrunn Purus PRO Line Premium 1.png Artikel-vaggnara golvbrunn Purus PRO Line Premium 2.png Den diskreta golvbrunnen heter Purus PRO Line Premium, där samma platta som lagts på golvet har monterats på ramen som döljer golvbrunnen.

Slipp stå på golvbrunnen!

De flesta av oss drömmer nog om att ha en väggnära golvbrunn. Detta ger dig bland annat möjlighet att välja stora golvplattor ända in i duschen för ett enhetligare golv och – kanske viktigast av allt – du slipper stå mitt på avloppet medan du duschar! Alla designgolvbrunnar från Purus är godkända för montering nära vägg och kan installeras i både betong och träbjälklag.

Alltid säker installation Att renovera badrummet är en stor investering. Därför är det viktigt att du alltid väljer en säker installation som utförs av proffs. Comforts installatörer är utbildade i att installera Purus produkter.

Purus – en leverantör med djupa rötter Familjeägda Purus i koncernen BLS Industries har en lång historik av företagande där familjens första smeder kan spåras ända tillbaka till 1600-talet. Hantverket, kreativiteten och innovationsförmågan har gått i arv från generation till generation och idag är det tolfte generationen från familjen Spånberg som är verksam i koncernen.

Idag är Purus marknadsledande inom tillverkning av golvbrunnar i Sverige. Varje vecka lämnar tusentals golvbrunnar och VVS-tillbehör fabrikerna i Ystad och Smålandsstenar, vilket gör Purus störst på golvbrunnar i Skandinavien.

Utvalda produkter