Se ditt lokala utbud

Kopiera länk

Värmepumpar

Installation av ett passande värmesystem leder ofta till stora ekonomiska besparingar. Oavsett om du vill byta ut en befintlig värmepump eller vill byta från el, olja eller fjärrvärme hjälper vi dig att hitta rätt värmelösning. Skapa ett balanserat inomhusklimat som gör att ni kan ha en bekväm vardag oavsett väder. Sänk dina energikostnader med rätt system!

Här kan du läsa om olika sorters värmepumpar och se vad vi på Aderbys Rör kan erbjuda, se vad som passar bäst för Dig och lämna en intresseanmälan!

Bergvärme är en effektiv värmekälla, värmenergin utvinns ur grundvattnet i berggrunden och är därför en miljövänlig energikälla som ger jämn temperatur hela året. Genom ett eller flera borrhål låter man ett nedsänkt rör med vätska värmas av berggrunden. Med en bergvärmepump får Du både värme och varmvatten!

Luft/vatten är ett jättebra alternativ för dig som inte vill eller får borra efter bergvärme, har tillräckligt stor tomt för jordvärme eller inte bor tillräckligt nära en sjö för sjövärme. Med en luftvärmepump utvinns energi från utomhusluften med hjälp av en luftmodul. För att få en jämn temperatur året runt är det viktigt att välja rätt värmepump. En bra värmepump klarar att utvinna värme ur luften ända ner till temperaturer på -20 grader.

Luft/luft har likt luft/vatten en luftmodul på utsidan, skillnaden är att man värmer luften istället för vattnet. Detta medför att man kan använda värmepumpen för avfuktning och luftkonditionering på sommaren, det bidrar även till förbättrat inomhusklimat året runt. Luft/luft är ett bra alternativ som är enkelt att installera och som inte kräver några borrhål eller stora tomtytor till skillnad från andra alternativ.

Kontakta vår installationsavdelning om du har frågor eller vill ha en offert

Tel: 0300- 337 20

service@aderbys.se

  • Utför service och reparationer på alla värmepumpsfabrikat
  • Medlemmar i Svenska Kyl & Värmepumpföreningen
  • Återförsäljare av Thermia, kvalitetssäkrat installation – Thermia Trygg

Thermia Trygg

Varje värmepump vi säljer är kvalitetssäkrad genom Thermia Trygg, en samverkan mellan oss, Thermia och den medföljande trygghetsförsäkringen.

Från installation till support och garanti Enligt statistik hos försäkringsbolagen ligger Thermias värmepumpar klart under branschens medelvärde för skadeanmälningar. Thermias långa erfarenhet och tekniska expertis lägger grunden för en produkt som ska hålla dag efter dag, år efter år.

I Thermia Trygg ingår:

  • Installation – kvalitetssäkrad av Thermia

– rätt dimensionering – korrekt inmontering och snyggt utförande – driftsättning och injustering för optimal besparing och funktion – överlämning och tydlig introduktion för dig som användare

  • Support – om något mot förmodan skulle krångla får du hjälp av Sveriges bästa återförsäljarnät
  • 3 års produktgaranti
  • 10 års garanti på varmvattenberedaren (gäller Thermias alla villavärmepumpar med enkelmantlad varmvattenberedare, producerade från och med februari 2013)
  • 14-årig trygghetsförsäkring som täcker hela värmepumpen, de sex första åren är kostnadsfria och du väljer sedan årsvis om du vill förlänga ytterligare åtta år.

Korrekt ROT-avdrag

Håll utkik efter vårt märke så är du säker på att få ett korrekt ROT-avdrag.

Vi som använder oss av detta garanterar att vi följer Svenska Kyl & Värmepumpföreningens rekommendationer. Det har framkommit att en del företag använder ROT-avdraget på ett otillbörligt sätt. Genom att mygla med den faktiska fördelningen mellan material- och arbetskostnad kan de sänka slutkostnaden för kunden. Detta är naturligtvis olagligt och kan leda till att även du som kund ställs som ansvarig.

Det som Svenska Kyl & Värmepumpföreningen rekommenderar och som Skatteverket tagit ställning för är, vid en totalentreprenad, en ROT-avdragsgrundande arbetskostnad på 35 % av totala kostnaden vid installation av berg-, ytjord-, sjö- och grundvattenvärmepumpar samt 30 % för luftvärmepumpar. I de fall där fördelningen anses uppenbarligen felaktig bör du som kund förstå att detta är ett bedrägligt förfarande både från företaget och beställarens sida. Därmed också straffbart. En fördelning av materialkostnaden och arbetsinsats som uppenbarligen inte är realistisk kan drabba dig som köpare. Företagen som använder vårt ovanstående märke garanterar att ROT-avdraget är korrekt.

Loading...