Kopiera länk

FöretagLokaler & Fastigheter

Husbyggarens nya kontor byggdes i rekordfart

COMFORT THENANDERS RÖR – FISKARHEDENVILLAN KONTOR. När Fiskarhedenvillan bestämde sig för att bygga nytt huvudkontor i Borlänge med plats för alla sina medarbetare, var det rekordfart som gällde för alla entreprenörer, bland annat Comfort-medlemmen Thenanders Rör.

I Vattenparken, intill köpcentret Kupolen i Borlänge har husbyggaren Fiskarhedenvillan med hjälp av fastighetsbolaget Hushagen låtit bygga sitt nya kontor. Huset är drygt 3000 kvadratmeter stort, har fyra våningar, 146 kontorsrum och utställningslokaler i markplanet. Det som gör bygget extra speciellt är den korta tiden från start till besiktning.

– Bygget startade i augusti 2017 och skulle vara färdigt ungefär ett halvår senare berättar Hans Lindvall, VD och projektledare på Comfort-medlemmen Thenanders Rör.

– Det är ju en väldigt kort tid. Men vi har jobbat med PEAB, som var totalentreprenör, under många år, så de visste att vi hade kunskapen och resurserna att ro det hela i land. Vi samarbetade med en projektör för VS-jobb och tillsammans tog vi fram ritningar som låg till grund för montaget.

Fyra rörmokare från Thenanders Rör utförde arbetet. Projektledare var Simon Allernäs.

– Men periodvis hade vi så många som åtta rörmokare på plats. Men så blev vi klara i tid också, avslutar Hans Lindvall.

1 800 certifierade montörer – läs mer om Comfortkedjan