Kopiera länk

FöretagReportage & guider

Thermotech förenklar VVS-installatörens vardag med förmonterade produkter och innovativ design

Modulärt och snabbt

Smarta och funktionella lösningar är en viktig del i Thermotechs arbete för att förenkla installatörens arbete. En sådan innovation är företagets modulära sortiment av komponenter med snabbtätning. Alla komponenterna passar med varandra, ger alltid ett avstånd på c/c 50 och kan enkelt byggas ihop efter behov. Komponenterna har dessutom en patenterad skarvteknik som gör att installatören varken behöver använda lin eller lim för att täta kopplingar och ventiler. Fördelaren har också anslutning med dubbla o-ringar. Resultatet blir en flexibel, snabb och trygg installation. I sortimentet ingår bland annat fördelare och kulventiler och sortimentet utökas eftersom.

Läs mer om Thermotech

Mer förmonterat än vanligt

Att leverera förmonterade produkter som standard är ytterligare ett sätt att förenkla installatörens vardag. På Thermotechs golvvärmefördelare monteras alltid kulventiler och kopplingar efter kundens önskemål redan på fabriken. I fördelarskåpen sitter både rörgenomföringar och konsoler för att fästa fördelaren på plats vid leverans. Kunden kan välja hel eller delad konsol beroende på behov. VVS-arbetet på byggplatsen blir effek­tivare, installationstiden kortare och resultatet blir snyggt och prydligt.

Vill man ta förmonteringen ett steg till beställs helt prefabricerade golvvärme-, tappvatten- och radi­atorskåp. Kunniga projektörer ritar och projekterar då den bästa helhetslösningen redan från början. Färdigmonterade och provtryckta skåp levereras sedan i tydligt uppmärkta kollin direkt till byggplatsen och man slipper hämta och lagra produkter eller leta bland lösa delar på bygget. Resultatet blir ett tryggt och väl fungerande system som är smidigt att installera.

Eftersom Thermotech har lager och tillverkning i samma fabrik kan det mesta prefabriceras kostnadseffektivt i både små och stora serier med kort ledtid.

Under 2018 har Thermotech startat upp tillverkning av markvärmefördelare i egen fabrik. Det innebär att företaget effektivt och snabbt kan leverera markvärmefördelare med avstick, vinklar, kraghylsor eller ändhuvar monterat helt efter kundens önskemål. Det gör arbetet på byggplatsen effek­tivare och installationstiden kortare.

Thermotech utvecklar, tillverkar och levererar kundanpassade och hållbara värme- och rörsystem. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Personlig direktkontakt utan mellanhänder är en självklarhet för oss.

Här ligger ditt närmaste Comfortföretag