Kopiera länk

FöretagVärme & Energi

Jordvärmepump värmer fågelskådare

COMFORT SKÖVDE RÖRINSTALLATION – NATURUM HORNBORGASJÖN. Hornborgasjön i Västergötland är en av Sveriges fågelrikaste sjöar. Vid sjön har Naturum byggt en helt ny kontors- och restaurangbyggnad. Comfort-medlemmen Skövde Rörinstallation ansvarade för vatten, värme och avlopp.

Varje vår och höst stannar tusentals tranor till vid Hornborgasjön i Västergötland, cirka 15 kilometer sydöst om Skara, för att vila upp sig innan de flyger vidare. Synen lockar många fågelskådare från hela världen. Därför bestämde sig Naturum 2015 för att bygga en ny entrébyggnad med café, kontor och hörsal i anslutning till fågeltornet. Två år senare i februari 2017, var huset redo att tas i bruk. Skövde Rörinstallation tog hand om installationen av vatten, värme och avlopp.

– Vi satte igång i januari 2016. Byggnaden har ett speciellt utseende för att smälta in i området. Den är på två våningar och med ett snedställt vasstak. Fastighetens värmekälla är en jordvärmepump och överallt i byggnaden är det golvvärme. Det mesta är standard men eftersom taket är snedställt blir rörstråken och installationerna i apparatrummen också snedställda, berättar Mikael Johansson som grundade Skövde Rörinstallation och arbetar som projektledare på firman.

1800 certifierade montörer – det här är Comfortkedjan