Kopiera länk

FöretagLokaler & Fastigheter

Tätt samarbete ger bättre vårdboende

COMFORT RÖRFIRMAN I KRISTIANSTAD AB – KV OXEN. Resultatet blir bättre och överraskningarna färre när alla aktörer arbetar tillsammans mot ett mål för att förverkliga en idé. Det visar Rörfirman i Kristianstads samarbete med Skanska när det skulle byggas vårdboende åt Attendo.

I vanliga fall när ett jobb kommer in är det mesta färdigt. Målen är satta. Lösningarna uttänkta. Andra gånger kan det vara som när Skanska hörde av sig till Comfort-medlemmen Rörfirman i Kristianstad.

– Vi strävar alltid efter nöjda kunder, långsiktiga relationer och att komma in tidigt i projekten för att bidra så mycket som möjligt med vår kunskap. Kvarteret Oxen, som är ett nybyggt vårdboende för Attendo, är ett bra exempel på det sättet att arbeta. Vi fick en förfrågan av Skanska på ett tidigt stadium att vara med i projektet. De vet att det är tryggt att jobba med oss förklarar Claes Gunnarsson, ansvarig för marknad och ekonomi på KSD.

Formen för arbetssättet består av två faser och kan bäst beskrivas med ordet ”tillsammans”. Tillsammans med totalentreprenören och övriga entreprenörer tas en systemhandling fram med tekniska lösningar och en budget för att möta kundens önskemål – fas 1. När systemhandlingen är godkänd av kunden sätter fas 2 igång som består av projektering och produktion.

Claes Gunnarsson menar också att den här metoden att genomföra projekt minskar risken för överraskningar:

– Det är en av fördelarna. En annan är att vi har mycket större möjligheter att använda vår erfarenhet. Vi bestämmer själva vilka tekniska lösningar som behövs.

Läs mer om Comfortkedjan