Kopiera länk

FöretagLokaler & Fastigheter

Finspång får nytt centralt vårdcentrum

COMFORT MÅNSSON RÖR – VÅRDCENTRUM FINSPÅNG. I centrala Finspång i kvarteret Borgmästaren byggs just nu ett nytt vårdcentrum för att möta behovet av moderna lokaler. Byggstarten skedde hösten 2017 och Comfort-medlemmen Månsson Rör har totalentreprenaden för kyla, värme, vatten och avlopp. Men även installation för medicinska gaser ingår i uppdraget.

Beslutet om ett nytt vårdcentrum togs sommaren 2015 av Finspångs kommun och Region Östergötland. Knappt två år senare på våren 2017, inleddes arbetet där NCC hade totalansvaret och Månsson Rör totalentreprenaden för VS-installationerna. Det är det största uppdraget någonsin för Månsson Rör.

-          Uppdraget är värt 40-50 miljoner och vi har 12 montörer igång. Men samarbetet med NCC började redan från uppbyggnadsfasen med ritningar och budgetar, berättar Fredrik Månsson som äger och driver Månsson Rör.

Vårdcentret beräknas vara klart vid årsskiftet 2020-2021 och är på 17 000 kvadratmeter fördelade på fem plan. Det kommer att innehålla bland annat barn- och ungdomsmottagning, barnavårdscentral, specialistsköterskemottagning och en vårdcentral. Byggnaden är också miljöklassad enligt Miljöbyggnad Silver, ett svenskt system för miljöcertifiering av byggnader.

-          Många av kraven som Region Östergötland ställer finns samlade i en så kallad Brandbook. Den tar till exempel upp vilka material som får användas. Men det här visste vi redan om eftersom vi har ett ramavtal med Region Östergötland, avslutar Fredrik Månsson.

För mer information eller frågor kring projektet, kontakta Månsson Rör.