Se ditt lokala utbud

Kopiera länk

FöretagLokaler & Fastigheter

”Det är inte vanliga rörjobb”

Rhodins Rör är vana att utföra specialuppdrag som kräver mer än bara service och underhåll. I över 15 år har de arbetat i Akademiska Huset vid Karolinska Institutet i Stockholm. "Det är komplexa jobb som kräver enorm noggrannhet", säger Johnny Kihlström, en av delägarna i Rhodins Rör.

Karolinska Institutet, KI, är Sveriges enskilt största akademiska enhet för medicinsk forskning och har också landets största utbud av medicinska utbildningar. Det är i deras byggnader som Rhodins Rör arbetar i varje dag. Uppdragen är olika rörinstallationer i forsknings- och laboratoriemiljöer.

– Jobben hos KI är inga vanliga rörjobb utan komplexa arbeten som kräver enorm noggrannhet. Inget får gå fel och vi behöver ständigt ta hänsyn till omgivningen.

Ibland arbetar vi med farliga ämnen som inte får komma i kontakt med varandra, säger Johnny Kihlström, delägare på Rhodins Rör och fortsätter:

– Vi rör oss i miljöer där man utför avancerad forskning. Det är otroligt höga krav på allt vi gör. Vi arbetar bland annat med medicinska gaser anpassade för laboratorier, säger Johnny Kihlström.

Rhodins Rör har lång erfarenhet av VVS-branschen och har sedan 1970-talet utfört specialuppdrag på bland annat laboratorier vid Karolinska Institutet och läkemedelsindustrin. I mer än 15 år har de utfört många intressanta uppdrag på området, bland annat i fotografen Lennart Nilssons labb.

– Det är en spännande och varierande arbetsplats. Vi har utfört många intressanta projekt på KI och det finns otroligt mycket att se, säger Johnny Kihlström.

Med sin långa erfarenhet är Rhodins Rörs kunskap viktig vid beslut om kommande projekt där deras kompetens behövs. Det leder också till att uppdragen för KI stundtals upptar så mycket som 70 procent av alla Rhodins uppdrag.

Som ett av Comforts 130 medlemsföretag strävar Johnny och hans kollegor ständigt efter att utvecklas och att erbjuda det bästa i branschen med hjälp av bland annat omfattande trygghetsgarantier.

– Alla projekt på KI är unika och vi lär oss alltid något nytt som vi kan använda i framtida uppdrag, avslutar Johnny Kihlström.

Comfort erbjuder paketerade badrumslösningar och finns i hela landet.