Kopiera länk

8 tips vid badrumsrenovering

Ett fräscht badrum med hög standard är drömmen för många. Det ger en härlig, lyxig känsla och kan vara värt att satsa lite extra på, både vad gäller pengar och planering. Oftast krävs exempelvis både kakelsättare och VVS-installatör för att gjuta golv, sätta kakel eller klinker och montera toalett, dusch, handfat och kanske ett badkar.

Men även om du anlitar proffshjälp till din badrumsrenovering är det många frågor som dyker upp och flera roliga beslut att fatta. Här är några saker att fundera över:

badrum1.jpg  

1. Storlek?

Mät upp ditt badrum. Hur stor är ytan? När du vet det har du svar på vilka förändringar du kan göra.

handfat_stil.jpg  

2. Stil?

Vilken stil ska dominera i ditt nya badrum? Retro, klassiskt, modernt, minimalistiskt, romantiskt?  

3. Nya rör?

Kanske är det klokt att passa på att byta ut alla gamla rör?  

4. Med eller utan golvvärme?

Är det värt att satsa på golvvärme? Ja. Det är en liten, extra summa i sammanhanget men med stora, sköna fördelar.

belysning.jpg  

5. Belysning

Planera vilken typ av belysning du vill ha. Spotlights? Lysrör? Annat? Vilken strömbrytare vill du ha? Var ska eluttagen sitta?  

6. Golvbrunn

Tänk på att du behöver rätta dig efter var golvbrunnen är placerad, om du inte vill göra nya rördragningar.

handtag.jpg  

7. Materialval

Kakel, klinker, våtrumstapet eller plastmatta? Här handlar det mesta om smak och tycke på ytskiktet. Själva tätskiktet som skyddar mot fukt är detsamma.

8. Budget eller lyx?

Allt beror ju på vad du har råd med och själv tycker är fint. Ta in offert, så att du säkert vet vad ditt nya badrum kommer kosta.

Hos din närmaste Comfort får du fler tips. Besök gärna våra utställningar. Vi har sett det mesta i badrumsväg och hjälper dig gärna med hela din renovering, från första idé till färdig installation. Välkommen att boka tid för kostnadsfri konsultation och/eller hembesök!