Kopiera länk

FöretagBostäder

En beställare. Två projekt. 40 bostadsrätter.

COMFORT KJELLNERS RÖR – BRF GLÄNTAN, BRF HALLBO BLÅSIPPAN. I Fiskebäckskil och Alingsås har Comfort-medlemmen Kjellners Rör haft totalentreprenaden för arbetena med värme, vatten och avlopp till 40 nya bostadsrätter. Laborma Interiör var beställaren.

Fiskebäckskil är en tätort i Lysekils kommun, belägen på Skaftö i mellersta Bohuslän. Cirka två timmars bilfärd österut ligger Alingsås. Gemensamt för de båda orterna är att Chilid Group tillsammans med Montagehus och Laborma Interiör AB låtit bygga bostadsrätter. Kjellners Rör, med Västergötland som bas, anlitades av Laborma för VS-arbetena.

–        Det är första gången vi jobbar för dem och vi hade totalentreprenad för värme, vatten och avlopp. I Fiskebäckskil rör det sig om 28 lägenheter och i Alingsås om 12 stycken. Starten för båda projekten var i december 2017. Vi har haft två montörer i arbete per ställe och Tomas Noren var projektledare, berättar David Kjellner, VD och projektledare på Kjellners Rör.

Att arbeta med de två projekten samtidigt har inneburit viss planering, men också vissa samordningsvinster.

–        Vi har haft Vansbro brunnsborrning som underleverantör för borrhålen. I Alingsås borrade vi tre hål och i Fiskebäckskil sju hål, och skillnaden mellan Fiskebäckskil och Alingsås är att Fiskebäckskil har två bergvärmeundercentraler. Vi har monterat Thermia Fastighetspumpar modell Mega med tillhörande kulvertnät Logstor. Lägenheterna värms med Thermotech golvvärme, avslutar David Kjellner.

Ta kontakt med Comfort Kjellners Rör om du har frågor kring arbetet i detta projekt.