Kopiera länk

FöretagVärme & Energi

Handlingsplan växte vid ny värmelösning

COMFORT SOFIA RÖR – YAMAHA CENTER. I Österhaninge utanför Stockholm ligger Sveriges största Yamahacenter för bland annat motorcyklar, motorbåtar och båtmotorer. Comfort-medlemmen Sofia Rör fick uppdraget att se över deras värmesystem. Men det blev mer än så.

Yamahacentret syns på långt håll. Det har sina förklaringar. Den mörkgråa anläggningen vid Albybergsringen i Österhaninge är kubformad, 5 800 kvadratmeter stor och har en takhöjd på tio meter. Som Sveriges största Yamaha-center säljs här det mesta som är från Yamaha och motordrivet. Motorbåtar, snöskotrar, fyrhjulingar och naturligtvis motorcyklar. Sofia Rör fick i uppdrag att se över centrets värmelösning.

– Vi fick börja med en inventering och överblick. Det utmynnade i en handlingsplan som visade vad som kunde behållas och vad som behövde förändras, berättar Mats Larsson som är vd på Sofia Rör.

Handlingsplanen blev omfattande och resulterade i att Sofia Rör tog in underentreprenörer – en styr- och reglerfirma och en injusteringsfirma. En del lösningar fick bytas ut för att förenkla framtida servicearbeten. En del fick kompletteras. Annat togs bort och ersattes av nytt.

– Vi satte in ridåvärmare ovanför portarna. Tog bort och ersatte elpatroner mot en vanlig elpanna. Bytte material som hade börjat rosta. Vi byggde om spetsvärmen eller tillsatsvärmen. Kopplade om styrningen i bergvärmepumparna. Ja man kan väl sammanfatta det med att vi byggde om systemet och bytte ut felaktigt material för att kunna göra en funktionell optimering.

Här finns ditt närmaste Comfortföretag