Se ditt lokala utbud

Kopiera länk

PrivatInspiration & trender

Luktfri med egen app: Här är toaletten du inte trodde fanns

Den är luktfri, rengör med kroppstempererat vatten och smekande varmluft, har sitsvärme – och du kan planera ditt toabesök via en app. Är framtidens toalett redan här?

Här hittar du produkter från Geberit

Den så kallade duschtoaletten är en vanlig företeelse i flera delar av världen. Nu har den också gjort entré i det svenska badrummet, i form av AquaClean från Geberit.

– Vi lanserade Geberit AquaClean i Sverige under våren 2018 och trodde att det skulle ta en längre tid att väcka intresse, men efterfrågan är redan jättestor, säger Johanna Nilsson, Sales Force Retail på Geberit AB.

Att rengöra sig med vatten i stället för att torka sig med papper efter toabesöket är vanligast i Japan där 75 % av toaletterna har dusch.

– I Europa är Schweiz och sedan Tyskland tätast på duschtoaletter, men de blir allt mer populära också i de nordiska länderna, berättar Johanna Nilsson.

Mer hygieniskt och skonsamt

– Många är till en början skeptiska, men duschtoaletten är mer hygienisk, mer skonsam för huden och dessutom mer miljövänlig – med tanke på hur mycket vatten som krävs för att tillverka toapapper.

Har du väl provat en duschtoalett är du ”fast” vid denna vardagslyx, enligt Johanna Nilsson:

– Man känner sig väldigt fräsch när man varit på toa, som efter en dusch.

Hur reagerar folk första gången de testar?

– De blir lite fnissiga. Sedan positiva. Jag skulle säga att man vid sitt tredje toabesök verkligen börjar uppskatta upplevelsen. Då har man lärt sig hur det funkar. Men jag vill betona att ett besök på en duschtoalett kan göras även när man har bråttom – det är inte krångligare än att gå på en vanlig toalett.

Om du bor i Stockholm eller Uppsala kan du besöka Comfort Sollentuna eller Comfort Söderlunds Rör för att testa framtidens toalett. Dessutom kan du i ett flertal Comfort-butiker se Geberit AquaClean.

En Geberit AquaClean vägghängd duschtoalett kostar mellan 13 795 och 47 495 kronor.

Här hittar du din närmaste Comfortbutik

Geberit AquaClean

  1. Orienteringsljus i valfri nyans. Ett diskret ljus på stolens botten tänds när du närmar dig – och du slipper tända i badrummet på natten. Välj bland sju färgnyanser.
  2. Automatisk öppning/stängning av locket. En närhetssensor ser till att öppna toalettlocket utan att du behöver röra det. Det stängs också automatiskt när du rest dig.
  3. Sitsvärme. Sitsen värms upp när locket öppnar sig.
  4. Rengöring med kroppstempererat vatten. När du trycker på on-knappen (på fjärrkontrollen eller på stolens högra sida) sträcks en duscharm ut, och en pulserande stråle rengör skonsamt – du kan välja hur kraftig stråle du vill ha i fem nivåer. Unik ”whirlspray-teknik” med dynamisk luftsättning gör strålen extra rund och mjuk.
  5. För damer. En separat ladydusch för intimrengöring.
  6. Smart varmluftstork. När du har tvättats ren torkas du försiktigt av en intelligent varmluftsfön som automatiskt placerar sig i rätt position. Temperaturen sänks successivt när huden torkar.
  7. Tyst spolning. Porslinet har en inre asymmetrisk geometri som gör spolningen extra noggrann och tyst.
  8. Luktutsugning. Lukter fångas upp direkt i porslinet och neutraliseras av ett filter innan luften släpps ut i badrummet.
  9. Fjärrkontroll. Praktisk och enkel, alla knapptryck kan göras med en hand.
  10.  App. Med AquaClean-appen kan du ta med dina personliga inställningar på resor eller jobbet och använda dem på alla Geberit AquaClean Mera. Du kan till exempel välja kraft och position på strålen, och värme på sitsen.